[media=145407,145408,145409,145410] 

Президент України Петро Порошенко заявляє, що підпише закон «Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій і Луганській областях» (№ 7163), одразу після того, як документ надійде з парламенту. Як передає УНІАН, про це він повідомив під час урочистого зібрання з нагоди Дня соборності України та 100-річчя проголошення незалежності Української Народної Республіки сьогодні в Києві.

«Хочу чітко заявити – я підпишу його, щойно він надійде з українського парламенту, з Верховної Ради… Цей закон фіксує право України на самооборону відповідно до 51-ї статті Статуту ООН і деталізує механізм його реалізації», – зауважив президент.

Глава держави наголосив, що закон підтверджує пріоритетність мирного, політико-дипломатичного врегулювання ситуації на Донбасі.

Нагадаємо, 18 січня Верховна Рада ухвалила закон «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях». За його ухвалення проголосували 280 депутатів.

У ЄС вважають, що закон про реінтеграцію Донбасу спрямований на врегулювання внутрішнього цивільного і військового порядку в Україні.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ