Про це заявив Президент України Петро Порошенко на спільному брифінгу з канцлером Німеччини Ангелою Меркель у Берліні, повідомляє Укрінформ.

«Кілька днів тому я дав доручення Службі безпеки України, Кабінету міністрів України і Раді національної безпеки та оборони, секретарю ради, підготувати відповідний проект рішень, який найближчими днями буде винесено на засідання Ради національної безпеки і оборони. Санкції будуть введені», - зазначив Порошенко, відповідаючи на запитання, чи буде вводити санкції Україна проти російських олігархів, що зробили США.

За словами Президента, санкції «будуть максимально гармонізовані з рішенням уряду США і безумовно до складу санкцій буде залучений і пан Дерипаска, й інші олігархи, які на сьогоднішній день є ключовими учасниками російських процесів, у тому числі і щодо активної роботи в Криму, і в тому числі і щодо постачання збройним силам РФ, і, звичайно, реакція  України буде дуже швидкою і рішучою».

Нагадаємо, 9 квітня Президент України Петро Порошенко прибув до Німеччини з робочим візитом.

Під час свого візиту Президент України мав намір обговорити питання направлення миротворців ООН на Донбас із федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

ІА "Вголос": НОВИНИ