Про це він розповів, виступаючи на заходах, присвячених Дню боротьби за права кримськотатарського народу та Дню пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу, повідомляє кореспондент «Укрінформу».

«Окупанти, порушуючи міжнародне право, змінюють демографічну ситуацію на окупованій території, витискаючи кримських татар та етнічних українців, наводнюючи півострів мігрантами із російської глибинки», - зазначив Порошенко.

Він підкреслив, що етноцид, заборона Меджлісу, арешти, утиски свідомих українців і кримських татар, постійні обшуки, залякування, фізичний та психологічний тиск, безслідне зникнення людей - усе це будні російської окупації Криму.

Водночас Президент наголосив, що покарання за будь-які незаконні дії проти суверенітету, територіальної цілісності й незалежності України є неминучим, як Страшний суд.

«Це очевидно! Єдине, нам не дано знати часи і строки», - додав глава держави.

Крім того, Порошенко висловив упевненість, що агресор відповідатиме і за незаконне будівництво Керченського моста.

«Росіянам цей міст згодиться як дорога для відступу. А Україна після відновлення свого суверенітету в Криму використає його для зв’язків з Кубанню, де також живе велика кількість українців», - підкреслив Президент

ІА "Вголос": НОВИНИ