Про це повідомляє УП.

Про призначеннях йдеться у відповідних указах президента - №223/2018 про звільнення Семочка та №226/2018 про призначення Валендюка.

Крім того, іншим указом №225/2018, Порошенко призначив Семочка першим заступником голови Служби зовнішньої розвідки України.

Усі ці укази датовані 31 липня.

З травня Семочко очолював управління СБУ в Києві та Київській області.

16 грудня 2017 року біля Адміністрації президента до об’єктиву журналістів потрапив колишній виконувач обов’язків прокурора Києва Олег Валендюк. На момент зйомок він був першим заступником прокурора Автономної Республіки Крим.

За п’ять днів Валендюк знову прийшов на Банкову, а через два тижні, - 3 січня 2017 року, - його призначили заступником начальника управління організаційно-аналітичного забезпечення діяльності керівництва департаменту забезпечення діяльності керівництва Генпрокуратури.

За день до розстрілу Небесної сотні йому призначили грошову премію «за активну участь у вирішенні нагальних питань прокурорської діяльності в умовах складної ситуації, яка виникла в Україні у зв'язку з масовими акціями протесту».

Валендюк відомий тим, що уникнув люстрації після Революції гідності завдяки судовому рішенню Окружного адміністративного суду.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ