За словами Петра Порошенка, такий крок необхідний для зміцнення спільного трансатлантичного фронту. Про це йдеться на його сторінці у Facebook.

Він також подякував Вашингтону «за чергову демонстрацію лідерства у протидії російській агресії».

«Сила санкцій стає дедалі міцнішою і впливовішою. Накопичувальний ефект обмежувальних заходів неминуче і впевнено обмежує апетити агресора», – написав президент.

«І так буде, допоки в Кремлі нарешті не зрозуміють важливості поваги до міжнародного права, відмови від втручання у внутрішні справи суверенних держав та припинення підриву демократичних інститутів. А також допоки не відбудеться повне відновлення суверенітету і територіальної цілісності України!» – додав він.

Нагадаємо, що сьогодні Міністерство фінансів США опублікувало так звану «кремлівську доповідь», в якій перераховані імена наближених до Володимира Путіна російських чиновників і бізнесменів. Всього в списку вказано 210 імен: 114 високопоставлених російських чиновників і 96 олігархів.

У звіт внесли керівництво адміністрації президента Росії, зокрема голову адміністрації Антона Вайно, його заступника Олексія Громова, речника Володимира Путіна Дмитра Пєскова, радника президента Владислава Суркова. Також до переліку потрапили спікер Ради Федерації Валентина Матвієнко, спікер Держдуми В'ячеслав Володін, голова «Росснефти» Ігор Сєчін, голова «Газпрому» Олексій Міллер, директор служби внутрішньої розвідки Сергій Наришкін і директор ФСБ Олександр Бортников.

Незважаючи на те, що до вказаних в списку людей не будуть застосовуватися будь-які санкції, банки та інші установи в США та Європі все одно можуть відмовитися вести з ними справи.

Згодом перший заступник голови Комітету Ради Федерації з міжнародних справ Володимир Джабаров заявив, що включення в «кремлівську доповідь» мінфіну США фактично всього російського керівництва означає розрив відносин між Росією і США.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ