Про це повідомляє сайт глави держави.

Глава Української держави висловив вдячність Литві за чітку позицію стосовно необхідності продовження консолідованого міжнародного санкційного тиску на Росію з метою досягнення прогресу в мирному врегулюванні на Донбасі на основі Мінських домовленостей та повністю відновити територіальну цілісність України.

Зазначається, що у рамках обговорення ситуації на Донбасі сторони розглянули модальності розміщення там відповідної миротворчої місії ООН. Були також обговорені можливості залучення допомоги з боку Литви та інших країн-членів ЄС для підтримки мешканців Донбасу, які стали жертвами російської агресії.

Глава держави подякував Литві за активне сприяння у реалізації політики європейської та євроатлантичної інтеграції України та практичну допомогу у впровадженні амбітної програми відповідних внутрішніх реформ.

Президент скоординував з литовською стороною позиції у контексті підготовки до проведення Саміту Україна – ЄС, а також участі у заходах в рамках Саміту НАТО у липні цього року в Брюсселі.

Було також підтверджено спільну позицію щодо неприйнятності побудови «Північного потоку-2».

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ