Відповідні зміни датовано 16 травня поточного року. Про це йдеться у реєстрі законопроектів на сайті Верховної Ради, повідомляє УНН.

Документ був внесений 19 квітня. Він визначав, що «автоматичне» отримання російського громадянства жителями Криму не є добровільним, але голосування на виборах в Криму ставало б підставою для втрати громадянства України. Факт голосування повинен був бути зафіксований в публічних реєстрах або офіційних виданнях.

Також підставою для втрати українського паспорта стало б використання при в'їзді/виїзді і на території України іноземного паспорта, зафіксоване державною прикордонною службою або іншим держорганом.

Крім того, законопроект обмежував коло осіб, які отримують громадянство за територіальним походженням.

Для іноземця, який перебуває в шлюбі з громадянином України і бажає отримати громадянство, збільшився б мінімально необхідний термін перебування в шлюбі з двох до трьох років. Іноземці, які отримали українське громадянство, зобов’язані були б протягом місяця повернути паспорт іноземної держави його уповноваженим органам і в 10-денний термін повідомити про це Україну.

ІА "Вголос": НОВИНИ