Інформація про це міститься на офіційному сайті Президента України.

Як відомо, Алла Зернецька (у дівоцтві - Переведенцева) є рідною сестрою Марини Порошенко. Сьогодні вона обіймає посаду декана факультету Національного педагогічного університету імені М.П.Драгоманова.

Раніше ЗМІ повідомляли, що Алла Зернецька – русистка. Її кандидатська дисертація присвячена методиці викладання іноземної (російської) мови, а монографія «Функциональная система вербально-коммуникативной деятельности (компетентностный аспект)», надрукована в Харкові російською мовою. Після цього в рекордний термін вона стала доктором філологічних наук за двома спеціальностями: «Російська мова» та «Порівняльне мовознавство» завдяки організованому одноразовому захисту відповідно до передсвяткового наказу Міносвіти 29 грудня 2014 року.

Також раніше йшлося про те, що науковим консультантом докторської дисертації Зернецької була професор кафедри російської мови, заступниця екс-міністра освіти Дмитра Табачника, директорка Українського центру оцінювання якості освіти Ірина Зайцева. Вона ж - соратниця «регіоналів» Олександра Єфремова, Віктора Тихонова, Валерія Голенка. Як депутат Луганської обласної ради 2 березня 2014 року Зайцева голосувала за проведення «референдуму», оголошення нелегітимними центральних органів виконавчої влади і за надання російській мові статусу другої державної. І це вона робила на посаді директора УЦОЯО.

Відразу після звільнення з цієї посади вона без роботи не залишилася. Обійми їй розкрив ректор НПУ імені Михайла Драгоманова. Громадськість обурилася і звернулася з листом до міністра освіти та науки Лілії Гриневич і Віктора Андрущенка, де було обґрунтовано, чому Ірина Зайцева не може далі викладати в національному виші. Але й цей 171 підпис ректор проігнорував.

Повідомлялося також, що у липні 2016 року Ірина Зайцева в складі викладачів-сепаратистів із Дніпропетровського та Запорізького національних університетів відвідала «X Міжнародну науково-практичну конференцію «Російська мова в полікультурному світі» в окупованому Криму, в Ялті. І, як було зазначено в ЗМІ, це зовсім не бентежило ректора вишу Віктора Андрущенка, тоді як звільнення підлеглої його обурило.

Відтак у ЗМІ зазначалося, що Зайцеву не звільнили із посади через те, що деканом факультету іноземної філології була Алла Зернецька (як уже повідомлялося, Зайцева була науковим консультантом докторської дисертації Зернецької).

 

ІА "Вголос": НОВИНИ