Про це повідомляє прес-служба Глави Української держави.

«У межах робочого візиту до Брюсселя Президент України Петро Порошенко провів зустріч з Президентом Республіки Польща Анджеєм Дудою. Сторони обмінялися думками щодо низки питань двосторонніх взаємин та міжнародного порядку денного. Були обговорені питання продовження діалогу у сфері захисту культурної спадщини та увічнення місць пам'яті українського та польського народів на території двох країн», – йдеться у повідомленні.

Президент України закликав польську сторону внести зміни до закону про Інститут національної пам'яті Польщі у частині, що стосується інтересів України.

Окрім того, під час зустрічі було позитивно оцінено рішення Ради ЄС щодо продовження санкцій проти РФ на наступні шість місяців. Порошенко подякував за незмінну підтримку Польщею суверенітету і територіальної цілісності України.

Президенти двох країн приділили також увагу подальшій координації дій з протидії російській агресії у контексті членства Республіки Польща у Раді безпеки ООН.

Сторони погодилися з важливістю подальшої мобілізації зусиль з метою протидії будівництву «Північного потоку-2», наголосили в АП.

Раніше «Вголос» писав, що Президент Петро Порошенко розраховує на перегляд Польщею положення в законі про Інститут національної пам'яті, що стосується «українських націоналістів».

Нагадаємо, сьогодні Президент України Петро Порошенко також зустрівся із главою США Дональдом Трампом на полях саміту НАТО у Брюсселі. Вони обговорили політико-оборонні відносини між Україною і США, а також стратегію США на майбутній зустрічі Трампа з Путіним.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ