«Він мене запросив так само, як запрошують бойового генерала на фронт, а потім хочуть, щоб він став «весільним» генералом і виголошував тости, – заявив Саакашвілі, відповідаючи на заяву Порошенка під час прес-конференції 28 лютого. –  Він запросив мене для піару, для того, щоб покрасуватися перед українцями і іноземцями».

Насправді ж, за словами Саакашвілі, Порошенко блокував усі реформи, які Саакашвілі нібито намагався втілювати на Одещині.

«Він блокував усі наші починання. Блокував проект про відкритий митний простір, щоб не дати молодій команді Марушевської довести до кінця зміни на одеській митниці. Тоді він особисто наказав заблокувати одеський пакет реформ через тодішнього голову фракції Луценко. Він домовився з мером Трухановим і всіляко підтримував його протистояння зі мною. Він заручився підтримкою місцевих кланів, які досі носять йому гроші. Також він всіляко блокував трасу Одеса-Рені, а гроші я спромігся вирвати тільки завдяки пікетам», – заявив Саакашвілі.

Також політик запевнив, що у нього із Порошенком немає особистого конфлікту.

«У нас не особистий конфлікт, як хоче подати це Порошенко. У нас конфлікт світоглядів. Для нього президентство – це можливість заробити додаткові мільярди і укріпити свій клан. Для мене ж будь-яка державна служба – це можливість покращувати життя народу. У Порошенка корупція живе в кабінеті, вона у нього в голові. Вимагати від нього боротися з корупцією – те саме, що вмовляти бджіл не любити мед», – каже Саакашвілі.

Нагадаємо, під час прес-конференції 28 лютого Президент Порошенко заявив, що надав колишньому президентові Грузії Міхеїлу Саакашвілі величезні можливості в Україні, але той ними не скористався і тепер страждає через це. Порошенко наголосив, що реадмісія екс-президента Грузії до Польщі відбулася «юридично бездоганно» і за українським законодавством, і за міжнародним.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ