Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час наради із військовим керівництвом стосовно початку операції Об’єднаних сил. 

«Формат АТО зруйнував плани РФ. Одним із ключових елементів гібридної війни було те, щоб не визнавати нову українську владу і намагатися нав’язати світові формат, що в Україні відбувся державний заколот, який не був підтриманий народом. Одразу ж, з перших днів плани РФ були зруйновані, забезпечено вільне волевиявлення громадян і проведення демократичним шляхом всіх необхідних державних процедур», - зазначив глава держави.

За словами Порошенка, за 4 роки АТО завдяки загальнонаціональній солідарності, мужності та патріотизму українців зробила і виконала поставлені завдання.

Також Президент наголосив, що АТО була спрямована проти терористів, озброєних російською зброєю і підготовлених російськими працівниками ФСБ, які почали свої дії з Криму і потім, по завершенні анексії, були перекинуті на територію Донбасу.

Нагадаємо, сьогодні в Україні офіційно завершується Антитерористична операція, таким чином, розпочинається новий формат під керівництвом Об'єднаних сил.

ІА "Вголос": НОВИНИ