Про це Президент України Петро Порошенко сказав під час зустрічі з головою СБУ Василем Грицаком, – передає Українська правда.

Глава держави наказав Грицаку взяти під особистий контроль розслідування цієї справи.

«Розслідувати в найкоротший термін, притягти до відповідальності, проінформувати суспільство і забезпечити мир і спокій громадян», – звернувся він до глави СБУ.

«Хочу розчарувати тих, хто стверджує, що їм вдасться або відкупитися, або відповзти», – сказав Порошенко.

«Хочу наголосити, що мова йде не про переїзд. Ви отримаєте абсолютно неспростовні докази, які масштабні терористичні акти готувалися в Україні, і яка для цього була задіяна мережа», – додав він.

За словами президента, метою злочинців було дестабілізувати суспільство через масові терористичні атаки.

«І докази для цього (принаймні те, що мені повідомив глава СБУ) є неспростовні. Бо мова йде про стабільність держави, про захист безпеки в столиці України», – підкреслив Порошенко.

Зі свого боку, Грицак пообіцяв повідомити шокуючі деталі під час брифінгу о 15:00.

«Сьогодні під час брифінгу, який заплановано на 15:00 ми повідомимо українському суспільству більше деталей. Я думаю, що вони для декого будуть шокуючими», – сказав він.

Як уже писав «Вголос», увечері 8 березня СБУ затримала Володимира Рубана, який перевозив з окупованої території чималий арсенал зброї. Також у ЗМІ з’явився протокол обшуку його квартири.

Затримання відбулося неподалік від контрольно-пропускного пункту в'їзду/виїзду через лінію розмежування «Майорське» на дорозі між окупованим містом Горлівка та підконтрольним Україні містом Бахмут при спробі перетину лінії розмежування із забороненим «товаром».

Сьогодні стало відомо, що Рубану оголошено підозру за трьома статтями – за ч.1 ст. 263 КК «Незаконне поводження зі зброєю», та ч.1 ст.14 «Готування до злочину»,  ч.3 ст.258 «Терористичний акт». 

За словами нардепа Ар'єва, цю «зброю в Київ везли не просто так».

Разом з тим, колишній ватажок бойовиків самопроголошеної «ДНР» Ігор Безлер («Бєс») звинуватив СБУ у тому, що саме вони підклали зброю Рубану.

Володимир Рубан – керівник Центру звільнення полонених ГО «Офіцерський корпус», який займається обміном полоненими між бойовиками та українською стороною. Його звинувачували у прихильності до бойовиків «ДНР» та «ЛНР». Також у ЗМІ Рубана пов'язують з кумом Володимира Путіна Віктором Медведчуком.

Раніше Рубан разом із нардепом Надією Савченко відвідував бойовиків.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ