Президент України Петро Порошенко заявляє, що старт створенню Антикорупційного суду буде надано упродовж року. Про це він написав у статті для спеціального випуску видань «Новое время» та The Economist «Світ у 2018».

«15 грудня 2017 року запрацював новий Верховний суд, протягом року буде дано старт створенню Антикорупційного суду. Гроші в бюджеті на цю інституцію вже передбачені, але потрібно пройти всі етапи схвалення закону та формування складу суддів», - зазначив глава держави.

Він також підкреслив, що події кінця 2017‑го показали, що антикорупційна інфраструктура вимагає активнішого захисту з боку президента.

«Особливо наголошую на гарантії незалежності НАБУ. Вважаю неприйнятними будь-які форми тиску на цей орган. Як з боку політичного істеблішменту, так і з боку групи підтримки цього органу, яка агресивно нав'язує йому списки «клієнтів» з політично забарвленими «вироками», - додав Порошенко.

Як писав «Вголос», за оцінками віце-спікера Верховної Ради Ірини Геращенко, Антикорупційний суд в Україні почне повноцінну роботу в 2019 році.

ІА "Вголос": НОВИНИ