Про це повідомив президент України Петро Порошенко в інтерв'ю українським телеканалам, повідомляє «112 Україна»

«Енергетична безпека також полягає й у ядерній енергетиці. І тут ми значно збільшуємо, як я і зазначив два тижні тому, долю американських постачальників ядерного палива «Westinghouse» в Україні. Я сподіваюся, що нам вдасться це зробити до 55% », - сказав він.

Також глава держави додав, що на даний момент продовжується будівництво заводу по переробці відпрацьованого ядерного палива. «Це також ми злізаємо з гачка, на якому на сьогоднішній день думає, що нас тримає Російська Федерація», - зазначив Петро Порошенко і додав - "Цього не буде".

За словами президента, також є домовленість про постачання в Україну американського вугілля.

«Ми будемо мати гарантоване постачання мінімум двох мільйонів тонн вугілля. Для цього створені всі умови», - сказав він. Порошенко підкреслив, що вугілля з Пенсільванії буде поставлятися за конкурентоспроможними цінами.

Важливим у співпраці з Міністерством енергетики США президент назвав і домовленість про візит міністра Ріка Перрі в Україну у серпні. За його інформацією на порядку денному буде стояти питання участі американських компаній у приватизації енергетичних компаній як енергозбуту, так і енергогенерації.

«Є більше 20 компаній, які на сьогоднішній день зацікавлені в Україні. Ми вийшли на абсолютно конкретні, прямі результати. І це тільки одне міністерство», - підсумував глава держави.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ