Про це пише у своєму блозі на УП лідер націоналістів Олег Тягнибок:

«Влада під покровом ночі (хоча лише у злодіїв, як каже народ, бувають справи о такій порі) без будь-якого обговорення, таємно від українців вносить до парламенту два «договорняцькі» законопроекти (N7163, N7164) з наміром швидше протягнути їх наступного дня.

Із законопроектом N7164 усе зрозуміло. Він продовжує на рік дію Закону України «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей», за який 16 вересня 2014 року, витягнувши картки, не голосувала єдина фракція парламенту – «ВО «Свобода».

Злощасна 7-ма стаття законопроекту N7163 закріплює одностороннє зобов'язання України виконувати «мінські домовленості», які тепер стануть законом України.

Нагадаємо зміст цих домовленостей:

1. Московськими окупантам та їхнім пособникам-терористам гарантується амністія.

2. Узаконюється режим «сприяння» для російської мови і знищення української мови.

3. Надається імунітет депутатам, «обраним» під контролем терористів.

4. Терористи призначатимуть керівників органів прокуратури і судів, а самі стануть «народною міліцією», підпорядкованою лише місцевій владі, яку – цілком імовірно – буде обрано з колишніх ватажків бойовиків.

5. Україна має забезпечити прямі зовнішні відносини Донбасу з регіонами Росії. По суті визнається факт відсутності кордону з Росією.

6. І найбільш цинічне – Україна за це все має платити, не вимагаючи сплати жодних податків.

Для чого владі потрібно легалізувати «мінські домовленості» законом?

Щоб розтягнути війну до безконечності, навічно. Бо війна для них, по-перше, це запобіжник проти відставки, по-друге, це дуже прибутковий бізнес, бізнес на крові.

«Свобода» закликає небайдужих громадян завтра, 5 жовтня, о 9:30 вийти під стіни Верховної Ради з протестом проти гібридного узаконення «мінських домовленостей».

ІА "Вголос": НОВИНИ