Правоохоронці викрили посадовців «Укрзалізниці» у Харківській області на масовому розкраданні.

Зловмисники крали нові залізничні рейки, призначені для екстреного відновлення зруйнованих колій в прифронтових районах Харківщини.

Про це інформує пресцентр Служби безпеки України.

У повідомленні вказано, що діяльність зловмисників могла призвести до порушення постачання військової техніки для ЗСУ в східних областях.

Слідство встановило, що до розкрадання причетний очільник одного зі структурних підрозділів «УЗ», а також його заступник. У травні минулого року посадовці використовували старі рейки для ремонту пошкоджених. Вони вже вичерпали ресурс експлуатації.

Застарілі рейки вони отримували як металобрухт, призначений для виготовлення протитанкових «їжаків». Жодних інженерних загороджень ділки не робили. Зрадники продавали нові рейки, а документацію офіційно не оформлювали та отримували на руки готівку. Для приховування злочину вони намагалися видалити з нових комплектуючих маркування.

Зловмисники незаконно заробили 1 мільйон 200 тисяч гривень. Чоловікам повідомили про підозри за трьома статтями. Наразі вони перебувають під вартою. За вчинене посадовцям «Укрзалізниці» загрожує до 12 років позбавлення волі.

Як писав «Вголос», у передмісті Донецька пролунали потужні вибухи на залізниці.

ІА "Вголос": НОВИНИ