Екскерівнику комунального підприємства «Шляхово-експлуатаційне управління по ремонту та утриманню автомобільних шляхів Печерського району м. Києва» повідомили про підозру.

Зараз вказаний посадовець працює заступником директора КП «Київавтодор». Про це інформує пресслужба київської прокуратури.

Чоловіка підозрюють в службовій недбалості, що призвела до серйозних наслідків.

Слідство встановило, що між комунальним підприємством та товариством був укладений договір на постачання дорожнього обладнання, зокрема стаціонарних обмежувальних стовпчиків з нержавіючої сталі. Однак технічні характеристики та якість цього обладнання не відповідали чинним нормам Державного стандарту України (ДСТУ) щодо їх висоти.

Виявилося, що лише в Печерському районі Києва було закуплено та встановлено понад 2 тисячі обмежувальних стовпчиків, які не відповідали вимогам ДСТУ щодо їх висоти. Замість 0,75-1,10 метра, як вказано в стандарті, були закуплені стовпчики висотою 0,5 метра.

Територіальна громада понесла збитки на загальну суму майже 2 мільйони гривень. Наразі вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу для підозрюваного. Слідчі дії тривають.

Як писав «Вголос», окупанти стягують солдатів на три напрямки. З'явилися деталі.

ІА "Вголос": НОВИНИ