Про це заявив 17 квітня 2018 року на сесії Львівської обласної ради депутат від ВО «Свобода», голова Міжфракційного об’єднання учасників російсько-української війни Михайло Нискогуз, виголошуючи заяву фракції, - інформують у прес-службі політсили.

«Нещодавно завершився черговий етап електронного декларування, і суспільство побачило, як на тлі зубожіння більшості українців ростуть статки посадовців різного рангу.  Зокрема, річний дохід президента Петра Порошенка і його родини зріс із 12,4 до 16,9 млн гривень. Дохід Прем’єр-міністра і його родини збільшився на 3 млн гривень і тепер становить 20,4 млн гривень на рік. Сім'я спікера парламенту Андрія Парубія збільшила річний прибуток майже вдвічі – тепер він перевищує 1 млн гривень. Річний дохід родини Олександра Турчинова зріс до 2,8 млн гривень. У Юрія Луценка і його сім'ї річний дохід у 2017-му становив 5,7 млн гривень. Накопичення міністра внутрішніх справ Арсена Авакова і його родини у гривневому еквіваленті становлять 114,95 млн грн. Загалом 19 з 24 міністрів уряду Володимира Гройсмана, відповідно до їхніх декларацій, є мільйонерами.    

Не пасуть задніх і народні депутати України, зокрема, депутати від Львівщини, статки яких ростуть, як на дріжджах. Декларування відкрило суспільству очі на те, чому Україна ніяк не вибереться із кризи та бідності. Усі ці палаци, вілли, мільйони готівкою, вписані в декларації, засвідчили аморальність, ницість та цинізм владної верхівки.  

За незаконне збагачення посадовці мають зазнати справедливого покарання й більше ніколи не потрапити до  влади», - зазначив депутат.

Він також заявив, що українці повинні вимагати від антикорупційних та правоохоронних органів ретельно перевірити декларації і якнайшвидше провести розслідування щодо неправдиво поданої інформації та незаконного збагачення й захистити державні інтереси в судах.

ІА "Вголос": НОВИНИ