Як пише УНІАН, про це повідомив журналістам міністр аграрної політики і продовольства України Олексій Павленко під час виставки «АГРО-2015».

«Ми офіційно оголосили, що посівну завершено на цей момент, і маємо площі, порівняльні з минулим роком», – сказав Павленко.

При цьому він зазначив, що його прогнози на врожай «оптимістичні».

«Ми чекаємо на непоганий урожай, який можна буде також порівняти з минулим періодом», – додав Павленко, відмовившись озвучити конкретні цифри.

Міністр також повідомив, що загальна сума коштів, витрачених на весняну посівну цього року, перевищила минулорічний показник на 14 млрд грн.

«Загальна кількість інвестицій в обігові кошти і техніку, які було інвестовано в сезон 2015 року, становила 66 млрд грн. Це значно більше, майже на 14 млрд грн, ніж було проінвестовано минулого року», – уточнив Павленко.

При цьому він зазначив, що Мінагропрод працює над залученням інвестицій в аграрний сектор. Зокрема, за його словами, міністерство має намір завтра (4 червня) підписати меморандум з Європейським інвестиційним банком про кредитування аграрного сектору країни. Однак при цьому Павленко не уточнив обсяг можливого кредиту та інші його умови.

ІА "Вголос": НОВИНИ