Про це сьогодні на нараді з аграріями у Львові заявив міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко, передає кореспондент «Вголосу».

Здебільшого, за словами міністра, виникатимуть питання щодо добрив, насіння тощо.

«Водночас цього є предостатньо, заводи завалені добривами, насіння є, найбільша проблема з коштами. Але тут ми розраховуємо на банки, які готові фінансувати весняно-польові роботи і надавати кредити. У них вистачає ліквідності і у банків є розуміння, що аграрний сектор на сьогодні – це єдиний прибутковий сектор економіки в Україні», – каже міністр.

Щодо вартості паливо-мастильних матеріалів на посівну кампанію, то міністр наразі не береться її прогнозувати. За його словами, є райони, які забезпечені пальним на 45-50%, а є такі,  які забезпечені всього на 18-20%. 

Також він зазначив, що у Донецькій і Луганській областях рівень підготовки до весняно-польових робіт найгірший – всього на рівні 5-15%. Там проблеми і з добривами, і з насінням, і з паливом, і банки не надто охоче розглядають можливість кредитувати посівну кампанію на території, де ведуться військові дії.

ІА "Вголос": НОВИНИ