Про це пише Reuters, посилаючись на джерело в Білому домі.

ЗМІ зазначає, що Хантсманн довго чекав призначення від Трампа. Зараз його кандидатура проходить затвердження в американському Сенаті, і якщо все підтвердиться — він відправиться в Москву.

Раніше Хантсманн був губернатором штату Юта, послом США в Китаї з 2009 по 2011 роки, працював в адміністраціях п'яти президентів США і сам був кандидатом в президенти від Республіканської партії в 2012 році.

Разом з тим, афілійовані з ним компанії були засновниками кількох великих активів в Україні, передає УП.

До прикладу, Huntsman International Corporation, зареєстроване в штаті Юта, на початку 2000-х років було співвласником українсько-американського СП ТОВ «Хантсман-Стирол». Бізнес-партнером американської компанії по цьому підприємству був горлівський концерн «Стирол», яким на той момент володів громадянин США українського походження Алекс Ровт. 2010 року концерн «Стирол», чиї виробничі потужності розташовані на окупованій території Донбасу, був викуплений групою Ostchem Дмитра Фірташа.

Сьогодні основний бізнес Джона Хантсмана в Україні представлений київським ТОВ «Хантсман-НМГ» — компанія, через яку Huntsman International Corporation займається реалізацією хімічної продукції і матеріалів російського ЗАТ «Хантсман-НМГ» (м. Обнінськ).

ІА "Вголос": НОВИНИ