Голова ОУН Богдан Червак прокоментував відео, яке нещодавно з’явилось в Інтернеті, як в Угорському консульстві у Береговому (Закарпаття) українцям роздавали паспорти громадян Угорщини.

Про це йдеться у його дописі на Фейсбук.

Богдан Червак зазначив, що демонстративна видача угорських паспортів на території консульства Угорщини в Берегово – це відвертий замах на територіальну цілісність України.

«Консульство - негайно закрити. Усі громадяни України, які у цьому консульстві отримали паспорти і склали присягу на вірність Угорщині, мають бути заарештовані. Послу Угорщини в Україні дати 24 години на виїзд. Посольство у Києві закрити і взяти під посилену охорону.

З Угорщиною усе зрозуміло. Отруєний шовінізмом офіційний Будапешт, вважає, що може відібрати у нас Закарпаття. Однак це бажання швидко зникне, коли на території Закарпаття розпочнеться бойове злагодження підрозділів ЗСУ і Нацгвардії. Але як можна було допусти у Берегові таку національну ганьбу? Де були спецслужби і силовики?», - йдеться у дописі.

Голова ОУН підсумував, що «угорський шабаш у Берегово став можливим, бо Україна шукає компроміси там, де треба бити по зубах».

Зазначимо, що сьогодні опублікували відео, як на Закарпатті роздають угорські паспорти.

ІА "Вголос": НОВИНИ