Про це повідомляє МЗС України.

У заяві, зокрема, сказано: «Ми глибоко розчаровані відставкою міністра економічного розвитку і торгівлі Айвараса Абромавичуса, який досяг справжніх результатів у проведенні реформ в Україні. Впродовж минулого року пан Абромавичус і його професійна команда добилися важливих зрушень у впровадженні жорстких, але необхідних економічних реформ, покликаних стабілізувати українську економіку, викоріненні хронічної корупції, приведенні України у відповідність до вимог програми МВФ і сприянні формування більш відкритої та прозорої влади. Стабільне, безпечне та процвітаюче майбутнє України вимагатиме постійних зусиль від численної команди відданих професіоналів, до якої входять представники різних сил, які інтереси українського народу ставлять вище від своїх. Важливо, щоб українські лідери відкинули свої дріб’язкові розбіжності, назавжди залишили в минулому корисливі інтереси, що гальмували розвиток країни протягом десятиліть, та активізували проведення необхідних реформ».

Спільна заява послів 9 країн щодо відставки Міністра Айвараса Абромавичуса Посольство Королівства Швеція в Україні опу...

Опубліковано Міністерство економічного розвитку і торгівлі України 3 лютого 2016 р.

Як відомо, у середу Абромавичус заявив про рішення піти у відставку. Однією з головних причин він назвав тиск і корупційну діяльність з боку заступника голови фракції БПП Ігоря Кононенка, який, за його словами, намагався взяти під контроль державні підприємства.

Кононенко ці звинувачення заперечив. Він також заявив, що Абромавичуса можуть замінити заступником голови АП Віталієм Ковальчуком.

Натомість Національне антикорупційне бюро пообіцяло розслідувати факти, які навів Абромавичус.

ІА "Вголос": НОВИНИ