Головна мета візиту міністра оборони США Джеймса Меттіса в Україну – продемонструвати підтримку США, в тому числі в конфлікті з Росією. Про це заявив колишній посол США в Україні Стівен Пайфер, повідомляє «Сегодня».

«Головна мета візиту Секретаря Меттіса до Києва – продемонструвати підтримку США України, в тому числі в конфлікті з Росією. Під час візиту, безумовно, буде піднято питання про надання Україні летальної військової допомоги. Для цього існує широка підтримка всередині уряду США, але остаточне рішення буде прийнято президентом. Минулого тижня він не прийняв рішення про надання летальної допомоги», – сказав Стівен Пайфер.

Ще один колишній посол США в Україні Джон Гербст розповів, що старші радники президента США Дональда Трампа з питань нацбезпеки підтримують відправку Україні летальної оборонної зброї.

«Однак я не думаю, що (остаточне, – ред.) рішення вже прийнято. Візит міністра оборони Меттіса міг би стати підходящим приводом для прийняття такого рішення, але це не означає, що це станеться найближчим часом», – сказав Джон Гербст.

За інформацією Адміністрації Президента України, міністр оборони США Джеймс Меттіс 24 серпня візьме участь в урочистому параді на Хрещатику з нагоди 26-ї річниці Незалежності України, після чого в полудень в АП проведе переговори з українським Президентом Петром Порошенко.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ