Росія не стане застосовувати тактичну ядерну зброю у війні проти України. Оскільки країна не може використати цей вид зброї у подібних конфліктах "відповідно до російської військової доктрини".

Про це повідомив посол Росії в інтерв'ю BBC.

Тактична ядерна зброя, відповідно до російської військової доктрини, не використовується в таких конфліктах, - заявив Келін.

За його словами, в Росії «дуже суворо регламентовано використання ядерної зброї», і в основному це можливе лише у випадках, коли існування держави перебуває під загрозою.

«Це не має нічого спільного з поточною операцією», - сказав посол.

При цьому на питання журналіста, який зауважив, що одним з приводів російського вторгнення в Україну, в Кремлі називали саме загрозу існування Росії через плани України отримати ядерну зброю, які нібито мали місце він відповів, що «Росія вирішує цю проблему проведенням »обмеженої воєнної операції".

«Можливо, ви помітили, що ми не нарощуємо там чисельність своїх збройних сил, ми вважаємо, що їх достатньо, щоби вирішити наші завдання», - додав Келін.

 

 

Нагадаємо, на території колишнього коксохімічного заводу в окупованому Донецьку сталась пожежа з подальшою детонацією боєприпасів.

Зазначимо, російські окупанти за допомогою авіації обстріляли некерованими ракетами прикордоння Сумщини. Було запущено 6 ракет.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ