Про це посол України в ЧР Євген Перебийніс розповів Укрінформу.

«У разі такого результату виборів, не думаю, що слід розраховувати на якісь зміни у відносинах між Україною і Чеською Республікою, зміни позиції Чехії щодо України», - зазначив дипломат.

Разом з тим, каже Перебийніс, відомо, що зовнішню політику у ЧР визначає уряд, і саме від того, яким буде уряд, які будуть його пріоритети, і залежатиме подальший розвиток відносин.

Щодо ситуації з урядом, відставку якого минулого тижня прийняв президент, посол сказав, що поки вона ще не визначена. Ймовірно, президент Земан знову уповноважить формувати новий уряд Андрея Бабіша, лідера партії ANO. Коли це станеться, ще не відомо, український посол вважає, що не раніше, ніж через місяць, а може й пізніше.

«В принципі заяви Андрея Бабіша і програма нового уряду свідчать про те, що Україні й надалі приділятиметься з боку Чехії досить серйозна увага. Тому ми розраховуємо на те, що відносини розвиватимуться позитивно», - зазначив український дипломат.

За попередніми результатами другого туру виборів (після підрахунку 99,9% голосів) який завершився у суботу вдень, 73-річний Мілош Земан випередив суперника, 68-річного вченого Їржі Драгоша з результатом 51,42 відсотка проти 48,57 %.

ІА "Вголос": НОВИНИ