Про це посол заявив у коментарі ВВС.

«Коли у вас є нервово-паралітична речовина або щось подібне, ви перевіряєте її на певні зразки, які ви зберігаєте у своїх лабораторіях. І Портон-Даун, як ми тепер всі знаємо, є найбільшим військовим об'єктом у Сполученому Королівстві, який займається дослідженнями хімічної зброї, і він насправді лише за вісім миль від Солсбері», - зазначив дипломат.

Однак, на питання, чи вважає він лабораторію в Портон-Даун «відповідальною» за походження речовини, Чижов відповів: «У мене немає доказів того, щоб щось використовувалося».

За словами дипломата, зникнення з Росії будь-яких запасів будь-якої хімічної зброї неможливе.

«Але були певні фахівці, в тому числі деякі вчені, які сьогодні стверджують, що несуть відповідальність за створення деяких нервових агентів, вони виїхали з Росії і в даний час проживають у Великій Британії», - додав він.

Слід додати, що Міністерство закордонних справ Британії заявило, що у припущенні Чижова щодо Портон-Дауну «немає жодної унції правди».

«Це лише ще одна марна спроба російської держави відвернути історію від фактів - Росія грубо порушила свої міжнародні зобов'язання», - заявив представник відомства.

Нагадаємо, 12 березня прем'єр Великобританії Тереза ​​Мей заявила, що з «високою імовірністю» Росія винна у спробі вбивства екс-шпигуна РФ, офіцера ГРУ Сергія Скрипаля та його доньки Юлії, а згодом заявила, що з країни вишлють 23 російських дипломатів. 

У посольстві РФ в свою чергу назвали таке рішення «ворожим кроком, абсолютно неприйнятним, необгрунтованим і недалекоглядним». 17 березня Росія оголосила персонами нон грата 23 дипломатів посольства Великобританії в Москві, вони будуть вислані з країни протягом тижня.

ІА "Вголос": НОВИНИ