Хантсман заявив, що основним завданням нині є зупинення насильства на Донбасі, передає УНІАН.

«Якщо ми зможемо вирішити питання з Україною, а саме - прийти до домовленості, яка влаштує обидві сторони, ми отримаємо позитивний результат», - зазначив Хантсман в інтерв'ю одному з російських телеканалів.

За його словами, США впровадили санкції проти Росії через ситуацію в Україні, тому що «це питання міжнародного права і територіальної цілісності», які важливі для Вашингтона і всього світового співтовариства.

Разом з тим, Хантсман розповів, що метою його роботи в Росії є рух вперед у процесі нормалізації відносин між Москвою і Вашингтоном. Посол вважає, що у Росії і США багато спільного.

«На концерті, в лабораторії або в космосі – у нас чудові стосунки. А в політиці і іноді в дипломатії ми так не співпрацюємо. І нам добре б взяти приклад, як ми будуємо мости у сфері науки, культури, технологій», - сказав дипломат.

Нагадаємо, раніше американське видання Reuters повідомило, що США та РФ домовлялися про зняття санкцій з Москви після перемоги Трампа на виборах президента Штатів. Також Україні мали запропонувати «хабар» завбільшки $45 млн.


 

ІА "Вголос": НОВИНИ