Про це він написав у Facebook

«По-перше: Олександр переміг достойно і майстерно в країні, яка є на сьогодні нашим супротивником у війні (така гібрідна реальність) - і дав нам ще один привід пишатися і вірити в Україну. Вітання йому і всій команді - багатьох з них знаю особисто. Молодці! По-друге: ми продовжимо всіма силами, як і раніше, підтримувати і Олександра Усика, і Олександра Гвоздика, і Василя Ломаченка на американському ринзі. Вони знають. І по-третє: Олександр - без сумніву - Герой. Але, щоб стати Героєм України (як запропонував Прем‘єр-міністр Володимир Гройсман) йому ще треба «лупати і лупати цю скелю...». І свою внутрішню також», - написав посол.
Він зазначив, що українські військові, що загинули, захищаючи країну, і ті, що зараз стримують агресію ворога на лінії зіткнення, мають пріоритет.

«Попри всі заслуги Олександра і всіх наших спортсменів - переможців. Вони мають шанс перемогти на честь України саме тому, що наші воїни гинуть за Україну! Не забуваймо про це», - додав він.
Як повідомляв «Вголос», Гройсман пропонує дати Усику звання Героя України.

Петро Порошенко теж привітав Усика з перемогою.

«Жодної секунди не сумнівався, що Сашко переможе! Український гімн, який пролунав сьогодні у Москві на весь світ, - це символ нашої боротьби, наближення нашої перемоги. Україна пишається тобою!», - написав президент.

Нагадаємо, Олександр Усик став переможцем фінальної суперсерсії боксу у важків вазі та завоював титул абсолютного чемпіона світу, здолавши росіянина Мурата Гассієва.

 


 

ІА "Вголос": НОВИНИ