Про це на своїй сторінці в Facebook розповіла віце-спікер Верховної Ради України Ірина Геращенко.

«Тільки - но говорила з представником нашого посольства в Білорусі Валерієм Жигуном. Він підтвердив інформацію, що Сергія Жадана затримали в Мінську, що він провів ніч в Ленінському райвідділку міліціі в Мінську. Посольство тільки- но про це дізналося, бо , на жаль, родина не зверталася до них раніше, а білоруси не дали цієї інформації про затримання громадянина України, що, безумовно, є порушенням. МЗС вже дало доручення, щоб працівники посольства супроводжували Сергія в аеропорт і до перетину кордону, про це тільки- но мені сказала заступник міністра Лана Зеркаль. 
Посольство і МЗС України вже готують ноту з цього приводу. Це дійсно ганьба і пора жорстко ставити питання перед Мінськом про неприпустимість дій ФСБ, що в цей ганебний спосіб, через формування спільних чорних списків намагається таким чином погіршити і наші з білорусами двосторонні взаємини», - зазначила Геращенко.

Нагадаємо, як писав «Вголос» у столиці Білорусі, Мінську, українського письменника Сергія Жадана міліція вночі забрала з готельного номера і доправила у відділок, оскільки йому з 2015 року заборонений в'їзд у Росію.

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ