Посольство України у Чехії висловило протест у зв’язку із запрошенням на офіційні заходи з нагоди державного свята Чехії представників організації «Кирим бірлігі», підконтрольної російській окупаційній владі в АР Крим.

Про це повідомляє  прес-служба Посольства України у Чеській республіці.

Українські дипломати назвали запрошення проросійської організації на офіційні заходи провокацією.

«Розглядаємо подібні дії як чергову провокацію, метою якої є легітимізація незаконних дій Росії, спрямованих на спробу анексії суверенної території України, а також намагання зашкодити розвитку українсько-чеських відносин», – інформують дипломати.

Також дипломати обурились, що загравання з окупантами виглядають особливо цинічними «в той час, коли в окупованому Криму продовжує залишатися забороненим справжній представницький орган кримських татар – Меджліс кримськотатарського народу, а сотні кримських татар піддаються з боку окупаційної влади переслідуванням, репресіям, арештам, катуванням та фізичному знищенню».

«Сподіваємося, що офіційні особи та органи Чеської Республіки, уряд якої разом з усім цивілізованим світом засудив окупацію Росією Автономної Республіки Крим, утримуватимуться в майбутньому від будь-яких контактів з представниками окупаційної влади та її маріонетковими організаціями», – зазначили у посольстві.

Нагадаємо, президент Чехії Мілош Земан під час урочистого прийому в Празькому граді заявив про те, що Крим є частиною Російської Федерації. Під час прийому Земан поспілкувався з представниками кримськотатарської маргінальної організації "Кирим бірлігі", яка лояльна до Кремля.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ