Під час пресконференції Володимира Путіна український журналіст Роман Цимбалюк влаштував з очільником країни-агресора яскравий батл.

Цимбалюк одразу ж розпочав зі «стьобу» над Путіним. Журналіст наголосив, що президент РФ змінив би ставлення до українців, якщо наші танки були б на Кубані.

Путін уїдливо уточнив у нього, про які танки йдеться: 72 чи 34? «У нас основний бойовий танк Т-64. Зроблено у Харкові», – сказав Цимбалюк.

Путін огризнувся, що це радянський танк, але Цимбалюк вгамував його, нагадавши, що Росія теж вийшла з СРСР.

«Я хотів би запитати: ви могли б назвати дату, коли ви ухвалите рішення про розформування окупаційних адміністрацій у Луганську і Донецьку? Бо ви їх називаєте »республіками«, а у Мінських угодах немає ніяких »республік«, – перейшов журналіст до запитання.

Після цього Путін почав відповідати на нього, висуваючи низку стандартних ультиматумів до України стосовно Донбасу.

»Що стосується Мінських угод і розформування органів управління у невизнаних «республіках». Перше – Порошенко Петро Олексійович, який представляв Україну у Мінську, наполягав на тому, щоб під цим документом були підписи керівників двох невизнаних «республік». Вони просто за горло мене взяли всі. А представники відмовлялися це робити. Ось я розкрию таємницю переговорів. Але все ж таки ми їх умовили«, – сказав президент РФ.

»Так Україна сама визнала, що така влада існує. Там проведені вибори були. Люди прийшли і проголосували. І це дуже демократичний спосіб організації органів влади. У самих Мінських угодах є вказівка на те, що є правом «Л/ДНР». Там усе написано: про мову, місцеву міліцію«, – цинічно виправдав він окупацію Росією сходу України.

Також Путін заявив, що у Мінських угодах нібито є суперечливі моменти. До них він відніс пункт про виведення найманців та іноземних військ, а також передачу кордону під контроль України.

»Закриття кордону може розпочатися на другий день після виборів. І закінчитися після повного врегулювання, яке передбачає внесення змін до Конституції України та надання «Л/ДНР» прав, які у Мінську прописані. Коли це буде зроблено, тоді буде повне закриття кордону. Нарешті про іноземні війська – там немає їх. Там є місцева міліція і самооборона. Мені весь час ставлять запитання, звідки у них танки і артилерія? Ось у багатьох гарячих точках світу відбуваються конфлікти. Із застосуванням танків і артилерії. Звідки вони беруть? Певно, від тих структур держав, які їм симпатизують. Але це їхня техніка, а не іноземна«, – знову збрехав Путін.

Говорячи про найманців, він наголосив, що в цьому питанні треба розумітися, оскільки вони нібито присутні на обох сторонах конфлікту.

»Але вони не основа цих збройних формувань. Головна проблема, що немає бажання вирішувати питання в діалозі з людьми, без силового способу. Коли Україна позбудеться помилкового підходу у вирішенні проблеми, а перейде до діалогу, тоді можна вирішити«, – сказав Путін.

Підсумовуючи, він підло звинуватив Україну у блокаді Донбасу і пригрозив жорсткою відповіддю в разі силового вирішення конфлікту в регіоні з боку Києва.

»Якщо робитимуться спроби задушити силовим способом, то навряд чи це можна зробити. Ця відома фраза «Донбасс порожняк не гонит». Вона хуліганська, але там горді люди живуть", – сказав глава країни-окупанта.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=WApmYI30QnE[/embed]

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=jHbBDDF3CFs[/embed]

Як писав «Вголос», Путін на пресконференції влаштував істерику та показав середній палець (відео).

Напередодні російський президент заявив, що розбереться з частиною України.

ІА "Вголос": НОВИНИ