В засіданні комісії взяли участь заступник голови Львівської обласної ради Валерій П'ятак, перший заступник голови обласної державної адміністрації Богдан Матолич, депутати обласної ради Олександр Ганущин та Оксана Юринець.

"Ми зробили все можливе для того, щоб погашення кредиторської заборгованості в 2013 році відбулося значно раніше, ніж в попередніх роках, — наголосив Ярослав Качмарик. — Вільний перехідний залишок дозволяє повністю перекрити кредиторську заборгованість".

Комісія погодила винести на розгляд сесії проект рішення "Про внесення змін до показників обласного бюджету Львівської області на 2013 рік". Депутати підтримали пропозицію голови комісії Ярослава Качмарика окремим пунктом цього проекту рішення виділити сім мільйонів 86 тис гривень з обласного бюджету на реалізацію заходів щодо проміжних виборів депутатів до Львівської обласної ради.
"У Верховній Раді зареєстрований законопроект про внесення змін до закону про місцеві вибори, — наголосив Ярослав Качмарик, — як тільки він буде прийнятий, а я переконаний, що його приймуть, ці сім мільйонів, які ми виділили на довибори, повернуться у вигляді субвенції в обласний бюджет".

Комісія доручила управлінню майном спільної власності обласної ради забезпечити Львівську обласну виборчу комісію необхідним інвентарем, оргтехнікою та іншими матеріальними цінностями.

Окрім того депутати розглянули лист постійної комісії з питань поновлення прав реабілітованих та соціального захисту жертв політичних репресій щодо розгляду проекту рішення "Про затвердження Програми надання одноразової адресної допомоги найбільш незахищеним категоріям громадян – реабілітованим за статтею 3 Закону України "Про реабілітацію жертв політичних репресій на Україні" та потерпілим від політичних репресій". Депутати вирішили зняти вікові обмеження (минулого року така допомога надавалася лише особам старшим 75 років) та винести проект програми на розгляд сесії.

Серед інших програм, які підтримала комісія, – Програма з організації рятування на водах Львівської області на 2013-2015 роки; Програма забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування у Львівській області на 2013-2015 роки; Програма виплати одноразової адресної допомоги малозабезпеченим громадянам області.

Під час обговорення Програми виплати одноразової адресної допомоги малозабезпеченим громадянам області депутати вирішили спростити процедуру отримання одноразової адресної допомоги. Якщо сесія підтримає пропозицію комісії, то в 2013 році одноразова адресна допомога малозабезпеченим громадянам буде надходити поштою.

ІА "Вголос": НОВИНИ