Британець Чарлі Роулі, який постраждав під час отруєння нервово-паралітичною речовиною «Новачок» у Еймсбері наприкінці червня 2018 року, зустрівся з послом Росії у Великобританії Олександром Яковенком.

Зустріч відбулася в російському посольстві в Лондоні, пише Sunday Mirror.

«Я пішов і запитав їх: »Чому ваша країна вбила мою дівчину? Але я не отримав жодної відповіді. Я тільки отримав російську пропаганду. Посол продовжував говорити, що речовина безумовно не була «Новачком», який вони зробили, тому що, якби це було так, це вбило б усіх«, - розповів Роулі виданню.

Британець зізнався, що не повірив »безглуздим" аргументам посла і надалі переконаний, що Росія здійснила атаку.

Роулі також попросив Яковенка організувати йому особисту зустріч з президентом РФ Володимиром Путіним, на що посол відповів, що передасть його прохання в Москву, пише Sunday Mirror.

Як повідомлялося, 4 липня 2018 року 44-річну Дон Стерджесс з Солсбері і 45-річного Чарлі Роулі з Еймсбері після того, як їх було виявлено без свідомості,  у критичному стані госпіталізували до районної лікарні Солсбері, де раніше лікувалися Скрипалі.

Поліція повідомила, що при отруєнні чоловіка та жінки поблизу британського міста Солсбері використовувалася та ж отрута, що й при отруєнні Сергія Скрипаля та його доньки.

Нагадаємо, неділю, 8 липня, у Великобританії померла жінка, отруєна «Новачком».

Лондон звинувачує в обох отруєннях Росію. У Москві категорично заперечують свою причетність до цих злочинів.

ІА "Вголос": НОВИНИ