Про це повідомляє Інтерфакс

Особливо постраждали жителі Гурджаанського району, де внаслідок інтенсивного дощу вийшла з берегів річка Джандрісхеві, що викликало пошкодження дорожньої інфраструктури та обмежило рух автотранспорту.

Мобілізовані на місцях рятувальні бригади зі спецтехнікою з ранку неділі приступили до відкачування води із затоплених будинків і доріг.

«Тільки-но рятувальники завершать роботи з ліквідації наслідків стихії, буде підраховано завдані населенню збитки. Постраждалим буде надано відповідну допомогу», – сказав журналістам мер муніципалітету Гурджаані Арчіл Хандамашвілі.

Між тим, як повідомляє науково-технічний центр «Дельта» Міноборони Грузії, збиток міг бути набагато більшим, якби не було здійснено оперативне реагування на нейтралізацію градових атмосферних процесів у регіоні.

За інформацією центру, 9 червня з 18:24 до 23:13 у Гурджаанському, Ахметському, Сагареджойському, Лаходехському, Квварельському, Телавському і Сигнахському районах Кахетії в масу градових хмар загальною площею 650 кв. км поетапно для їх нейтралізації було випущено 110 ракет, після чого опади у цих районах випали у вигляді інтенсивного дощу.

Град – головне лихо грузинських виноградарів, особливо в пору дозрівання врожаю.

Протиградова система «Дельта», яка може виявляти градові хмари і контролювати їх на початковій стадії, було встановлено в Кахетії навесні 2015 року. Наразі на території регіону розміщено понад 80 вогневих ракетних установок, схожих за виглядом на ракетні системи залпового вогню «Град».

 

ІА "Вголос": НОВИНИ