[media=142818,142819,142820,142821,142822,142823,142824,142825,142826,142827,142828,142829,142830,142831] 

«Пекло на землі, яке не можуть привести в нормальний стан вже 5 рік війни... Коли наступного разу генерали будуть питати, чому не хочуть залишатися на контракт, просто хай уявлять собі, як хоч одну добу там прожити», – написала у своєму «Facebook» учасниця АТО, снайперка ЗСУ Юля Матвієнко.

Військові стверджують, що у наметах просто неможливо спати.

При цьому керівництво полігону «Широкий Лан» звітує, що активно застосовує всі сили, аби поліпшити умови проживання для військовослужбовців. Заступник командира 92 ОМБр ЗСУ, підполковник Максим Марченко заявив, що до погіршення умов привела погода.

«З огляду на місцевий клімат і високий показник опадів – фактори, на які ми не можемо вплинути – питання про погодні умови, тобто перевищення рівнів бруду і води в наметовому містечку, не може бути усунутий так швидко», – написав він на сторінці бригади в «Facebook».

Однак він запевняє, що керівництво бригади робить все можливе, щоб поліпшити умови проживання в містечку.

«Ми активно застосовуємо всі сили, для того щоб поліпшити умови проживання для наших військовослужбовців: працює інженерна техніка, за допомогою якої ми намагаємося мінімізувати рівень бруду в наметовому містечку настільки, наскільки це можливо», – розповів заступник командира бригади.

За його словами, керівництво бригади проживає з військовослужбовцями в рівних умовах.

«Вся командне ланка бригади проживає з військовослужбовцями в рівних умовах, ми як і всі живемо в наметовому містечку, і це може підтвердити кожен військовослужбовець, який перебуває зараз на полігоні», – підкреслив Марченко.

Після виникнення резонансу, за словами Юлії Матвієнко, на полігоні закипіла робота з розчищення бруду.

«Робота кипить, бульдозери розчищають бруд і засипають переходи шлаком. Чекаємо селфі будівельників з будівництва та баню», – зазначила вона.

Як написав журналіст Юрій Бутусов на своїй сторінці в «Facebook», полігон «Широкий Лан» щорічно «потопає» в багнюці, тому що там досі не побудували нормальну дренажну систему.

«Він розбитий на чорноземи, поруч немає лісу, ніде дістати підручні будівельні матеріали. Тому кожну зиму і кожну весну українські солдати живуть у бруді і серед води, оскільки побудувати дренаж в чорноземі за допомогою лопати неможливо», – написав Бутусов.

Він поставив у приклад умови проживання, які всього за пару місяців були створені в польовому таборі інструкторів НАТО на полігоні «Яворів» у Львівській області.

«У таборі натівських солдатів в Україні бунтів не буває, хоча там теж польові умови. Але там забезпечений елементарний мінімум – непродувні намети з тепловими гарматами, бетонні плити постелили як фундамент, щоб не потонути, навколо щебінь в формах, дренаж бетонований», – розповів журналіст.

Пізніше військові повідомили, що їх покарали за опубліковані фото – змусили чистити полігон від снарядів.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ