Депутати Львівської міської ради на постійній комісії охорони здоров'я та соціального захисту запропонували створити медичну стратегію Львова на найближчі 5 років.

Про це розповів на своїй сторінці у Фейсбуці депутат Львівської міськради від фракції ЄС Євген Кузик.

Депутатська комісія перед погодженням розподілу коштів з бюджету розпочала низку виїзних засідань до міських лікарень Львова, щоб глибше вникнути у потреби медичних закладів. Вже відбулося перше таке засідання у Клінічній лікарні швидкої медичної допомоги міста Львова. За словами Євгена Кузик, депутати комісії хочуть зрозуміти, що важливіше - ремонти відділень, МРТ чи злітно-посадковий майданчик гвинтокрилів? Львів має й інші лікарні, поліклініки, де надається медична послуга, і вони також потребують гідного фінансування.

«Маємо відновити роботу госпітальної ради Львівщини. І не заради піару, а заради напрацювання медичної стратегії Львова. Місто має розпочати спільний з усіма лікарями процес маршрутизації пацієнта, а головні лікарі міських комунальних та обласних установ, депутати та медичні експерти мають об’єднатись над єдиною медичною стратегією міста Львова, що включає в себе рівноцінний розвиток усіх комунальних медичних установ міста», - наголосив депутат Євген Кузик.
У підсумку депутати розробили порівняльну таблицю для фінансового та медичного аналізу усіх міських лікарень. Також розглянули проєкт ухвали «Про затвердження Міської програми забезпечення препаратами «Куросурф» для лікування новонароджених з дихальними розладами, який винесуть на розгляд найближчої сесії міської ради, а також питання виділення коштів для сплати лізингових платежів.

Наступне виїзне засідання комісії охорони здоров'я та соціального захисту відбудеться 26 січня у 8 МКЛ.

[media=78417,78419,78420,78422,78439]

Читайте більше новин за посиланням:

ІА "Вголос": НОВИНИ