Я ще під час виборів, як президентських, так і парламентських, був послідовним критиком походу Вакарчука у політику, бо він – не політик, а митець, який співає сумні пісні.

Про це «Вголосу» розповів експерт Інституту майбутнього, політолог Юрій Романенко.

«А в політиці таким людям робити нічого. Вакарчук, безумовно, людина розумна та інтелектуальна, але з точки зору професіональної реалізації він в політиці шкідливий, бо не може реалізувати те, що у нього в голові бродить через відсутність довготривалої сили волі і невміння тримати удар, - зазначив він. - А політика – це постійні удари, тут потрібно постійно воювати, особливо українська політика, яка є зміїним кублом. Тому йти туди, сподіваючись на відсутність ударів у свій бік, просто наївно».

А Вакарчук же, нагадав Романенко, у 2007 році вже був у Раді, тому не варто говорити про те, що він не розуміє, що таке велика політика.

«Усе він прекрасно розумів, коли балотувався вдруге. Але пішов у Парламент і за собою таких же привів, бо «Голос» – це збір інфантилів, які продукують набір ідеальних ідеологічних конструкцій, які вони отримали, навчаючись у західних університетах, будучи там на всяких грантових програмах. І потім з комсомольськими очима почали весь цей набір маячні озвучувати».

Більше читайте тут: «Все ясно – з тобою тепер і назавжди…»: чому Вакарчук покидає Раду».

ІА "Вголос": НОВИНИ