«Народний контроль» два роки поспіль наполягає на проведені націоналізації стратегічних підприємств, що належать громадянам країни-агресора. Адже в той час, коли наші хлопці уже 4 роки гинуть за незалежність України, російські бізнесмени заробляють на нашій землі гроші та комфортно ведуть свій бізнес. При цьому знищують нашу економіку», –пояснює керівник фракції «Народний контроль» у ЛМР Валерій Веремчук.

За його словами, ситуація, яка склалася навколо Львівського автобусного заводу, – це черговий і яскравий доказ того, що потрібно підтримати цю ініціативу.

«Розпочати націоналізацію стратегічних підприємств потрібно саме з ЛАЗу, який довів до банкрутства російський аферист. Замість думати, як віддати йому гроші, маємо посприяти поверненню заводу Україні. Націоналізація ЛАЗу стане поштовхом для запуску процесу по всій країні. До прикладу, у Кам'янському на Дніпропетровщині кінцевими власниками великого металургійного заводу є росіяни. Вони знищили колись успішне підприємство, ввели його у боргову яму. Або ж діяльність російського олігарха та депутата Олександра Бабакова, який голосував за анексію Криму. В Україні він є власником 8 обленерго. Українські підприємства, заводи мають працювати на розвиток нашої держави, а не на кишеню ворога», – наголосив Веремчук.

Відповідне звернення до ВРУ депутати планують озвучити сьогодні, 15 лютого, під час засідання сесії Львівської міської ради.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ