Очільник українських націоналістів наголосив, що українська громада дає їм гарантії безпеки та закликає стати пліч-о-пліч до боротьби.

«Шановні чесні судді, прокурори, працівники судів, військовослужбовці, працівники МВС! Ми даємо вам гарантії від українського народу. Ми вас захистимо, якщо ви станете пліч-о-пліч разом із нами і боротиметеся з режимом», – наголосив Олег Тягнибок.

Під час виступу націоналіст закликав людей у неділю о 12:30 знову велелюдно зібратися на Майдані. Він наголосив, що влада виконала лише частково дві вимоги протестувальників: скасовано закони «диктатури» та відбулася відставка уряду (проте досі не призначено новий склад Кабміну). Тому тиск потрібно продовжувати.

«Будемо у неділю радитися про подальші дії, бо з 4 лютого розпочинає роботу парламент. Зараз нам важливо домогтися звільнення з тюрем усіх патріотів – сотень людей. У парламенті маємо розпочати новий виток тиску на владу стосовно конституційної реформи. Для нас найоптимальнішим є рішення про зміни до Закону «Про Конституційний суд», і надання можливості Конституційному суду переглянути своє власне рішення. Йдеться про повернення до Конституції 2004 року. І хоч ця Конституція є недосконалою, проте її скасовували незаконно і повернення до неї дозволить унеможливити остаточну узурпацію влади та позбавить диктаторських повноважень президента», – підкреслив Олег Тягнибок.

Лідер «Свободи» поінформував протестувальників про те, що щойно прибув із лікарні, де перебуває один із лідерів Автомайдану Дмитро Булатов. Олег Тягнибок розповів, що міліціянти, попре те, що не попередили викрадення активіста напередодні, нині намагалися його арештувати.

«Коли Дмитра вивезли з реанімації – він був без свідомості й не реагував на зовнішні подразники. Його везли на процедури та обстеження, і, попри це, наряд міліції намагався завадити лікарям. Однак хочу подякувати медикам, бо вони – патріоти у переважній своїй більшості й абсолютно правильно повели себе в цій ситуації. Також відразу з’явилися народні депутати від опозиційних сил і ми не допустили арешту Дмитра. Аби цьому завадити надалі, парламентарі цілодобово чергуватимуть у лікарні. Окрім цього, зараз вже оприлюднено список інших патріотів, яких влада має намір арештувати. Відповідно, треба зробити усе, аби їх уберегти.

Учора Янукович розповідав, що опозиція – погана, а влада хоче «лишень стабілізувати ситуацію». І говорив нібито про те, що з опозицією були домовленості, які ми буцімто зірвали. Насправді ж зараз продовжуються репресії, хоча влада й говорить про те, що відпускатиме заручників. Нині відбуваються арешти на сході України. Тривожні сигнали надходять із Дніпропетровщини, Запорізької області – там попросту міліція хапає будь-кого. Ба більше, продовжується терор, викрадення, побиття активістів. Минулої ночі «тітушки» під прикриттям міліції спалили 23 автомобілі активістів, які активно проводили пікети помешкань можновладців. Жорстоко побили та арештували лікаря Євгена Кузика, який витягував поранених людей», – зазначив Олег Тягнибок.

Голова ВО «Свобода» висловив співчуття і підтримку адвокатові Сергієві Кульбачу, якого учора було жорстоко побито.

«Сергій захищає дніпропетровських патріотів. Учора, коли він повертався додому, його перестріли бандити і жорстоко побили лише тому, що він – захисник українців, які не побоялися в Січеславі вийти і боротися проти банди. Зараз у Січеславі катастрофічна ситуація: людей, які вийшли на протести, влада намагається звинуватити у «підготовці терактів». А цю статтю не внесено у закон про звільнення від кримінальної відповідальності», – наголосив Олег Тягнибок.

ІА "Вголос": НОВИНИ