«Беркутівця» Василя Віконського, якого раніше звільнили зі силових органів через невідповідність, призначили керувати поліцією Львівщини для того, щоб він фактично скоював злочини.

Про це в ефірі «Народного толк-шоу» сказала член атестаційної комісії ГУ Нацполіції Львівщини Наталія Шелестак.

«Чи співпадіння, що саме ця людина, колишній »беркутівець«, прийшла керувати поліцією на Львівщині? Коли я дізналася про це - було відчуття »тролінгу«. Після цього ми вже морально бути готові, що щось буде відбуватися. Нічого доброго це не несло. Напевно, ніхто не сподівався, що так швидко і в такому форматі...Але саме призначення, представлення, потім зустріч Віконського із громадськістю дали зрозуміти, що він виконуватиме такі накази. Він типовий командир роти спецпризначення. По своїй суті такий. Тому я переконана, що все це відбувається закономірно. Його сюди призначили задля того, щоб він поводився саме так», - зазначила Шелестак.

Як відомо, напередодні у с. Сілець Сокальського району на місцеву залізничну станцію прибули 113 вагонів з вугіллям із Російської Федерації. На знак протесту проти торгівлі з окупантом місцеві активісти, серед яких значна частина учасників російсько-української війни та місцеві шахтарі, організували мирну акцію протесту на місці перебування потяга. 21 вересня правоохоронці за вказівкою керівництва ГУ НП у Львівській області силоміць розігнали мирних учасників протесту.

ІА "Вголос": НОВИНИ