Убитий саудівський журналіст Джамал Хашоггі у більш ніж 400 повідомленнях у WhatsApp негативно відгукувався про спадкового принца Саудівської Аравії Мохаммеда бін Салмана.

Про це повідомляє CNN.

Як зазначається, журналіст описував Мохаммеда бін Салмана як «звіра» і «пакмана», який «пожере все на своєму шляху, навіть своїх прихильників».

Активіст з Монреаля Омар Абдулазіз надав CNN доступ до повідомлень, фотографій, аудіо- та відеозаписів, якими він обмінювався з Хашоггі у WhatsApp.

«Арешти є невиправданими, але тиранія не має логіки. Він любить силу, схожий на »пакмана«: чим більше жертв він їсть, тим більше він хоче», - описував саудівського принца Хашоггі.

У серпні журналіст запідозрив, що влада Саудівської Аравії отримали доступ до їх листуванні. Через два місяці його вбили.

«Злам мого телефону відіграв важливу роль у тому, що сталося з Джамалом, мені дуже шкода. Вина мене вбиває», - сказав Аблулазіз в інтерв'ю CNN.

За даними видання, повідомлення Хашоггі з критикою саудівського принца можуть бути долучені до справи як докази.

Нагадаємо, що 2 жовтня журналіст The Washington Post Джамаль Хашоггі вирушив у консульство Саудівської Аравії в Стамбулі (Туреччина), з якого вже не вийшов.

Влада Саудівської Аравії після тиску з боку США й Європи визнала, що журналіст загинув на території консульства, при цьому назвавши його смерть випадковістю.

У Генпрокуратурі Туреччини розповіли подробиці вбивства журналіста Хашоггі.

ІА "Вголос": НОВИНИ