Про це повідомила директор департаменту економічної політики Львівської міської ради Ірина Кулинич, передає кореспондент «Вголосу».

За її словами, бази оподаткування нерухомості, як житлової, так і комерційної, в органах фіскальної служби немає, її немає і у Львівській міській раді. «Це складне і велике завдання, але ми діятимемо в різних напрямах. Щодо житлової нерухомості, то користуватимемося базою ЖЕКів, «Львівобленерго», «Львівводоканалу», щоб сформувати найширшу базу і надіслати повідомлення платникам податку», – розповіла Ірина Кулинич.

За житлову нерухомість за новими ставками львів’яни сплачуватимуть уже з 2016 року. А юридичні особи до 20 лютого мають подати декларацію у фіскальну службу і вказати про наявність усієї нерухомості. Вони цей податок сплачуватимуть уже з цього року.

«Якщо підрозділи фіскальної служби мають інформацію про об’єкти оподаткування, наприклад, квартири більші за 80 кв. м, вони скеровуватимуть повідомлення мешканцю. Мешканець, отримавши його, перевіряє, чи правильно вказано дані, і звертається до фіскальної служби, яка вже внесе уточнені відомості у свій реєстр», – додала Ірина Кулинич.

За її словами, невелику базу вже сформовано, адже 2014 року вже стягували податок з нерухомості з квартир площею понад 120 кв. м і житлових будинків – більш ніж 250 кв. м.

Нагадаємо, депутати Львівської міської ради ухвалили положення про податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Відповідно до цієї ухвали, податком на нерухомість у Львові обкладатимуть квартири, загальна площа яких є понад 80 кв. м, і будинки загальною площею більш ніж 160 кв. м. У разі одночасного перебування у власності платника податку квартири/квартир та житлового будинку/будинків, у тому числі їхніх часток, надають пільгу на 200 кв. метрів. Тобто власник сплачуватиме за метри квадратні, які перевищують цю пільгу.

ІА "Вголос": НОВИНИ