В Одеській області планують реалізувати інвестиційний проект «Повітряний експрес», який передбачає створення швидкісних пасажирських перевезень між обласними центрами та курортами Затока (Кароліно-Бугаз), Трускавець.

Про це повідомляє прес-служба Одеської обласної державної адміністрації.

«Додатковий вид пасажирських перевезень, сучасний авіаційний транспорт, обладнані вертолітні майданчики зі штучним або ґрунтовим покриттям на узбережжі Чорного моря. Це інвестиції у регіон і нові робочі місця, відтак ми підтримали перспективу реалізації такого проекту», — наголосила заступниця голови Одеської обласної державної адміністрації Світлана Шаталова.

На першому етапі планують збудувати й обладнати в Україні дев'ять вертолітних портів. Саме стільки українських міст пропонують об‘єднати завдяки регулярним вертолітним перевезенням «Повітряній експрес».

За задумом інвесторів, перевозити пасажирів будуть важкі гвинтокрили Boeing Vertol 107-II і Boeing 234 Chinook на 26 і 44 пасажирських місць.

Відтак, шлях до Кароліно-Бугазу з Києва займе дві години, з Вінниці — одну годину 25 хвилин, в з Черкас — півтори години.

Нагадаємо, що французька компанія запускає авіарейси з Києва до Парижа.

«Вголос» також писав, що до Києва скасували низку авіарейсів.

ІА "Вголос": НОВИНИ