Про це повідомив кореспондент «Вголосу».

Ухвалою визначено районні адміністрації Львівської міської ради органами реєстрації, що здійснюють реєстрацію, зняття з реєстрації місця проживання особи на території відповідної адміністративно-територіальної одиниці.

Як пояснила начальник юридичного управління Гелена Пайонкевич, з 1 квітня набувають чинності відповідні законодавчі норми: «Ми дуже хвилюємося, що з 1 квітня  міграційна служба припинить свою роботу, а люди народжуються, змінюють місце проживання, тому ми хочемо підготуватися завчасно».

Вона також додала, що документи від людей прийматимуть центри надання адміністративних послуг, а в районних адміністраціях будуть люди, які прийматимуть рішення. «Ми проводили наради з міграційною службою, і нас запевнили, що такий варіант є добрий», – каже чиновниця.

Відповідно до рішення, районні адміністрації мають вжити всіх заходів, необхідних для реалізації повноважень, передбачених Законами України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування та оптимізації надання адміністративних послуг» та «Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні».

Вони мають також забезпечити виготовлення штампів реєстрації місця проживання особи та штампів зняття з реєстрації місця проживання особи, придбати та встановити робочі станції з комплектом обладнання для забезпечення реєстрації/зняття з реєстрації місця проживання громадян. А виконавчий комітет має внести зміни до Положень про районні адміністрації Львівської міської ради відповідно до цієї ухвали до 01.04.2016 р.

ІА "Вголос": НОВИНИ