Про це повідомляє ТСН

Більшість сусідів говорять із журналістами через зачинені двері, виходять неохоче. «Одним словом: жінка є жінка. Погано неможна, а одним словом… Вибачте», - кажуть з-за однієї з дверей. У те, що їхня сусідка збиралася підірвати парламент, переважна більшість мешканців будинку не вірять. «Так неправильно. Спершу піднімати вгору, а потім мордою об асфальт», - кажуть вони.

Сусідка Савченко Інна найбільше переживає за безпеку власної родини. «Незрозуміло, яка в когось із людей може бути реакція. Оскільки ми живемо в одному будинку, це може бути що завгодно: і бомба, і залякування», - каже вона. У квартирі Надія живе з мамою та сестрою Вірою, над їх дверима є камера спостереження. Журналістам там не відчинили.

У перший робочий день у парламенті Савченко розповідала, що до Верховної Ради приїхала громадським транспортом – на тролейбусі та метро. Пізніше камери фіксували, як Надія користується автомобілем 2007-го року випуску, котрий записаний на членів її родини. У родини є ще одна машина – 2011-го року. А також земельна ділянка на околиці Києва, котру мати Савченко отримала у 2016 році. Там досі лише один фундамент.

Свого часу інформація про виділення землі Марії Савченко викликала обурення в соцмережах – мовляв, Надія відмовлялася від АТОшних пільг, а от її матір отримала 9 соток землі в Чапаївці раніше за інших бійців АТО. Поруч із земельною ділянкою лише два житлових будинки, озеро, болота та гори будівельного сміття. Сусіди говорять, що давно нікого на землі Савченко не бачили, а сама мама пояснювала, що доньки відмовляли її від такого рішення, однак вона прагнула відновити справедливість. «У мого батька забрали 4 гектари землі і 1 гектар лісу, і тому, коли мені тепер запропонували землю – я маю право», - казала Марія Іванівна.

Надія задекларувала трохи більше 400 тисяч гривень, вкладів у банку, згідно з цим документом, у Савченко немає. Серед активів – авторське право на книжку «Сильне ім’я Надія» вартістю в 30 тисяч гривень. Книгу авторка написала, перебуваючи в російському СІЗО. Чи продовжить вона свою письменницьку кар’єру в українському СІЗО – питання відкрите.

Як писав «Вголос», сьогодні суд засудив Савченко до 59 діб.

Шевченківський районний суд Києва сьогодні отримав клопотання про обрання запобіжного заходу народному депутату Надії Савченко у вигляді арешту.

Її підозрюють за ч.1 ст.109, ч.1 ст.14, ч.2 ст.28 , ч.1 ст.109, ч.1.ст.14, ч.2 ст.28, ст.112, ч.1 ст.14, ч.3 ст.258, ч.1 ст.258-3 та ч.2 ст.28, ч.1 ст.263 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, вчора український Парламент погодився зняти депутатську недоторканність із позафракційного нардепа Надії Савченко. Перед цим Регламентний комітет ВРУ дозволив її арештувати.

Згодом у слідчі СБУ затримали нардепа Надію Савченко у приміщені Верховної Ради України.

Як відомо, 12 березня 2018 року Савченко викликали на допит до СБУ у справі керівника Центру звільнення полонених «Офіцерський корпус» Володимира Рубана, якого 8 березня затримали на КПВВ з арсеналом зброї. Савченко заявила, що перебуває в Європі до 16 березня.

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що буде змушений внести подання на зняття депутатської недоторканності з Савченко, якщо вона не прийде на допит 15 березня, тож у ніч на 15 березня Савченко повернулася до України і таки з'явилася до СБУ.

Перед допитом в СБУ Савченко звинуватила владу у злочинах проти Майдану, розв'язанні війни на Донбасі, здачі Криму.

Також глава ГПУ заявив у Верховній Раді, що Надія Савченко планувала «терористичний акт у стінах парламенту: знищити бойовими гранатами дві ложі, мінометами обрушити купол Верховної Ради і автоматами добивати тих, хто виживе».

За словами Луценка, вона нібито вербувала людей для цього й давала відповідні вказівки.

Верховна Рада виключила Надію Савченко з комітету національної безпеки і оборони. Згодом Луценко вніс до ВР подання на зняття депутатської недоторканності з Савченко.

Після допиту Савченко закликала українців до військового перевороту, прийшла у Раду, звідки її нардепи вивели нібито через загрозу з її боку.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ