Чимало українців після інфікування коронавірусом хворіють на недугу повторно. Антитіла в організмі зберігаються лише 3-4 місяці.

Серед одних з найпоширеніших причин повторного COVID-зараження є особливості імунітету та погана якість тестування хворих. Відповідну заяву зробив імунолог з Києва Федір Лапій у коментарі Gazeta.ua.

Медичний працівник зазначив, якщо людина вже перенесла COVID-19, то це не гарантує того, що вдруге перебіг хвороби буде легкий.

Наразі науковці не можуть встановити, яка кількість антитіл в організмі дозволяє людям не інфікуватися повторно. Після перенесення коронавірусу в організмі залишаються клітини, що вбивають вірус та формують імунітет. Імунна відповідь може зберігатися аж до двох років. Це дозволяє зменшити наслідки після повторного зараження.

Часто імунітет блокує антигени вірусу і під час тестування хвора людина отримує негативний результат. Якщо за кілька тижнів самопочуття знову погіршується, то тест може виявитись позитивним. Лапій додав, що у такому випадку людина хворіє не двічі, а один раз – тривалий час.

Раніше Вголос повідомляв:

ІА "Вголос": НОВИНИ