Нові деталі з'явилися у справі нападу на херсонську активістку Катерину Гандзюк – напередодні журналістка Мар'яна П'єцух опублікувала відео з імовірними свідками у справі, повідомляє 5 канал.

Знайомі затриманого Миколи Новікова заявили, що правоохоронці та слідчі не виходили з ними на зв'язок. Як зазначає подружжя зі Львова, від 27 липня і до 1 серпня вони відпочивали у Херсонській області – за 95 км від місця нападу – разом із родиною та самим підозрюваним Новіковим.

Обидва запевняють, що чоловік з місця відпочинку не зникав. При цьому, кажуть, були разом і в день нападу на Гандзюк, тобто ранком 31 липня.

«Правоохоронці з нами не зв'язувалися, не телефонували, не викликали. Якби я на 100% не була впевн, що він був усі дні з нами, я би не говорила. А я на 100 % впевнена у тому, що кажу», – наголошує знайома Миколи Новікова Ольга Антонишин.

Жінка додає: жили у наметах, тому всі були на виду. З самого ранку на відпочинку прокидалися, робили каву, а Новіков спав у наметі, де в родини була кухня. Тому кожного ранку його бачили.

У Нацполіції коментарів щодо опублікованого відеоматеріалу не надали, посилаючись на таємницю слідства.

Як раніше повідомлялося, близько 08:30 ранку 31 липня Катерина Гандзюк вийшла з під’їзду. Із кущів їй назустріч вийшов невідомий чоловік років 20-25, який тримав у руках ємність із рідиною. Невідомий вилив рідину, попередньо кислоту, в обличчя жінки, після чого втік. Потерпілу з опіками доставили в лікарню.

Правоохоронці перекваліфікували напад і обливання кислотою працівниці Херсонської міської ради з хуліганства на тяжкі тілесні ушкодження з метою залякування.

Згодом, літак ДСНС транспортував до Києва постраждалу Катерину Гандзюк. Їй також надали державну охорону.

2 серпня, голова Центру інформації про права людини Тетяна Печончик заявила, що до нападу на херсонську активістку Катерину Гандзюк можуть бути причетні працівники місцевої поліції.

Також журналісти оприлюднили фоторобот нападника, який облив сірчаної кислотою співробітницю Херсонської міської ради Катерину Гандзюк, і оголосили винагороду.

У п'ятницю, 3 серпня, Катерину Гандзюк прооперували у Київському опіковому центрі. 

ІА "Вголос": НОВИНИ