Про це повідомив Міністр інфраструктури України Володимир Омелян у своєму у Facebook.

«Сьогодні у нас чергове обговорення спільно з МВС, МОЗ, Міносвіти, народними депутатами заходів зі зниження до 0 смертності на українських автошляхах. Протягом тижня вони будуть узгоджені і розпочнуться з 1 січня 2018 р. Окрім фінансування з Дорожнього фонду передбачили ще близько півмільярда гривень з коштів секторальної підтримки ЄС для обладнання місць найбільшої концентрації ДТП по країні», – написав Володимир Омелян.

Зокрема, за словами Володимира Омеляна, на засіданні йтиметься про обмеження швидкості до 50 км/год і запровадження «драконівських» штрафів за перевищення швидкісного режиму. Також говоритимуть про штрафи за непристебнутий пасок безпеки на передніх і задніх сидіннях, відсутність дитячих сидінь при перевезенні дітей та використання мобільного без засобів hands-free.

«Обов'язкова фото- і відеофіксація порушень і «листи щастя», позбавлення прав за водіння в нетверезому стані», – додав Омелян.

Нагадаємо, ввечері 18 жовтня у центрі Харкова сталася ДТП, унаслідок якої п'ятеро людей загинули і ще шестеро отримали травми різного ступеня тяжкості. 

За попередніми даними, Lexus на великій швидкості проїхав на червоний сигнал світлофора і врізався у Volkswagen Touareg. Від удару Lexus вилетів на тротуар, де в цей момент перебували десятки пішоходів. За кермом Lexus перебувала 20-річна дочка місцевого бізнесмена Олена Зайцева

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ