У Польщі президента Франції Еммануеля Макрона назвали «корисним ідіотом Кремля» і «позером» після його висловлювань про «смерть мозку НАТО».

Такі звинувачення висунув журналіст видання Wpost Якуб Мельник у своїй статті, передає «ИноСМИ».

На думку автора, Макрон і сам не збирається допомагати союзникам з НАТО у критичній ситуації, адже військовий напад Франції не грозить. Тим часом для східного флангу Альянсу, а це - Польща, Литва, Латвія, Естонія або Румунія, така загроза цілком реальна.

Автор також стверджує, що Макрон постійно скаржиться на обділеність у міжнародній політиці, тому йому слід дати шанс «виплакатися на публіці».

Мельник переконаний, що Макрон веде себе «як позер, якому не вдається грати» у міжнародній політиці таку важливу роль, яку йому б хотілося, тому він «розпускає хвіст», щоб відвернути увагу від власних серйозних недоліків.

Як писав «Вголос », Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг не погоджується з висловлюванням Макрона щодо НАТО.

Він заявив, що підтримує думку канцлера ФРН, що Альянс разом із США, Північною Америкою та Європою є сильний. За його словами, країни посилили оборону у відповідь на різну обстановку в світі.

Зазначимо, що Держсекретар США Майк Помпео наголосив, що Північноатлантичний альянс – найголовніше партнерство в історії людства. Міністр закордонних справ ФРН Гайко Маас також спростував заяву про “смерть мозку” в організації.

Нагадаємо, що лідер французької держави Еммануель Макрон заявив, що відсутність координації між ЄС і США та війною в Сирії означає те, що НАТО переживає “смерть мозку”.

Також він висловив невпевненість у тому, що у разі нападу на одного члена НАТО інші прийдуть йому на допомогу.

 

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ